top of page

Mijn Verhaal

"Naast mijn gezin is de piano mijn grootste liefde."
Als meisje van zes kreeg ik mijn eerste pianoles, ik was gelijk verslingerd aan de piano. Ik wilde er wel mijn carrière van maken, maar het liep anders en ik werd juriste. Naast mijn gezin en werk bleef de piano mijn grootste hobby en uiteindelijk heb ik op latere leeftijd besloten het roer om te gooien. Ik ging mij serieus geheel aan de piano wijden en nam les bij concertpianiste Amina Figarova en later bij de Braziliaanse concertpianist Luis Rabello. Thans studeer ik bij concert-pianiste Marietta Petkova (www.mariettapetkova.rocks). Met haar verhalende manier van spelen is zij een passende coach in mijn piano carrière.
 
Mijn huisconcerten zijn geliefd door het relatief klein gezelschap en de ontspannen sfeer. Mijn gasten worden gefêteerd op een aangeklede koffie, een sfeervol ingerichte huiskamer en een klassiek pianoconcert. Ik introduceer mijn stukken altijd met een verhaaltje over de componist of ik vertel iets over het stuk zelf. Zo probeer ik een totaalproduct te creëren

Na het concert is er altijd gelegenheid om met muziekliefhebbers na te praten onder het genot van een drankje.

Naast mijn huisconcerten geef ik ook openbare concerten. Zo speelde ik o.a. in de  Theaterschuurkerk te Maassluis, meerdere keren in de Maria Magdalenakerk van Maasland en ook regelmatig op Hodenpijl (www.ophodenpijl.nl)  te Schipluiden.

 

Het was heerlijk te ervaren dat ik ook voor een groot publiek de klassieke muziek dichtbij kon brengen, door de persoonlijke introductie van de stukken.

Dit kwam goed naar voren toen ik 3 preludes van Debussy speelde op de opening van de World Press Photo tentoonstelling in de Laurenskerk te Rotterdam. Ik legde een link tussen de klankschildering in de muziek van Debussy en de tentoonstelling zelf.  

 

Verder geef ik themaconcerten met bijvoorbeeld een high tea,  een wijnproeverij of met gastspelers en ook besloten concerten met eigen genodigden, zowel thuis als op een locatie, waar een vleugel aanwezig is.

 

 
bottom of page